Botalife
ползи от употребата на масло от лаврови листа

8 ползи от употребата на масло от лаврови листа и начини на приложение Напиши коментар

1. Бори се с настинки и грип: Маслото от лаврови листа има силно антибактериално, противогъбично, антивирусно и отхрачващо действие. Дифузирането на маслото през есенно-зимният период спомага за предпазване от настинки и грип, както и добавянето на 1-2 капки към топъл чай с мед.

2. Помага при нервност, стрес и промени в настроението: Дифузирането на етерични масла помага за балансиране на емоциите и някои масла действат по-добре от други, в зависимост от проблема и психическото състояние. За промени в настроението или периоди на стрес, дифузирайте микс от следните масла:

1-2 капки масло от лаврови листа

1-2 капки масло от лимон

1-2 капки масло от евкалипт

1-2 капки масло от гераниум

1-2 капки масло от лавандула

Също така може да си направите домашен антистрес крем като към 30 мл базово масло добавите общо 20 капки от горната смес от етерични масла.

3. Облекчава диарията: Лавровите листа често се използват в народната медицина за облекчаване на диария. Установено е, че маслото от лаврови листа помага за намаляване на диарията при плъхове, предизвикана от рициново масло. Това помага да се докаже неговата ефективност при диария. За тази цел добавете 2-3 капки масло от лаврови листа към топъл чай с мед или добавете 5 капки масло от лаврови листа към 1 ч. л базово масло и втрийте в областта на корема.

4. Антимикробна активност: В проучване, проведено през 2017 г., изследователите откриха, че маслото от лаврови листа има значителни антимикробни ефекти върху различни щамове бактерии.

5. Антиоксидантни свойства: Спроред проучване, проведено през 2016 г. маслото от лаврови листа показва едно от най-високите антиоксидантни свойства в сравнение с изследваните етерични масла.

6. Защита на чери доматите: Градинарите ще оценят, че маслото от лаврови листа е доказано ефективно за защитата на чери доматите от гъбичките, отговорни за гниенето на листата. Маслото от лаврови листа напълно инхибира растежа на гъбичките, което го прави мощен естествен фунгицид.

7. Маслото от лаврови листа е полезно също за кожата, кръвоносната система и при косопад.

8. Маслото от лаврови листа е обещаващо и при изследванията на рака и демонстрира висока ефикасност срещу проблеми при хора като диария и кандида. Може също да се окаже ефективен естествен фунгицид в селскостопанската индустрия, особено за плодове, които стават жертва на определени гъби.

РЕЦЕПТИ:

1. Тоник за лице: Маслото от лаврови листа е подходящо за нормална кожа и кожа с петна. Към флорална вода добавете няколко капки масло от лаврови листа и почиствайте лицето си сутрин и вечер, като преди употреба разклащайте бутилката.

2. Смес за лимфен масаж:

3. За растеж на косата: Маслото от лаврови листа е известно като ревитализиращо и стимулиращо косата. За да уплътните косъма и да засилите растежа на косата може да си направите смес от:

50 капки масло от лаврови листа

50 капки масло от лавандула

50 капки масло от розмарин

50 капки масло от гераниум

50 капки масло от джинджифил

Смесете ги заедно и съхранявайте в тъмно стъклено шише. За да използвате сместа, добавете 20 капки от нея към една чаша вода в бутилка със спрей. Разклатете добре преди употреба, напръскайте тоника в корените на косата и масажирайте. Използвайте един път дневно.

За допълнителен ефект може да си направите маска за коса от 2 ч. л арганово масло, 1 ч. л масло от жожоба и 5 капки от вашата смес за косопад. Втрийте добре в корените на косата, оставете да подейства минимум 30 минути и измийте косата.

4. Спрей против косопад:

24 капки масло от лаврови листа

120 мл вода

Комбинирайте в тъмно стъклено спрей шише. Използвайте 2 пъти дневно на суха или мокра коса, с масажиращи движения в корените на косата. Разтръсквайте добре преди всяка употреба.

Вашият коментар