Botalife
приложения на маслото от салвия

8 изпитани приложения на маслото от салвия Напиши коментар

Ключови ползи: поддържа хормонален баланс, стимулира производството на естрогени. Благоприятства зачеването, засилва кръвообръщението, има общотонизиращо действие, стимулира надбъбречните жлези. Намалява потоотделянето, може да подобри настроението, редуцира стреса, притежава антибиотични и антисептични свойства. Успокоява лигавицата на устната кухина, има детоксикиращо действие. Може да облекчи артритни симптоми, да подобри зрението. Растежа на косата и състоянието на кожата, действа антицелулитно.

8 изпитани приложения на маслото от салвия:

  1. Топъл компрес при болезнена менструация: В 1 литър топла, не гореща вода се накапват 5 капки масло от салвия и 5 капки масло от плодове на хвойна. Напоява се памучна кърпа, изцежда се и се поставя в долната част на корема в продължение на 15 – 20 минути.
  2. При горещи вълни: смесват се 5 капки масло от салвия с 5 капки масло от немска лайка. От тази смес се приема два пъти дневно по 1 капка върху 1 ч. л мед.
  3. Вагинални промивки и ароматампон при бяло течение и климактерични оплаквания: В 1 литър топла вода се добавят 5 капи масло от салвия. След промивката е добре да се постави ароматампон / в 10 мл масло от черен кимион се поставят 10 капки масло от салвия. Върху тампона се накапват 10 капки от сместта./
  4. Топла инхалация при настинки и грип: В 1 литър вряща вода поставете 2 капки масло от салвия и 1 капка масло от мента и вдишвайте парите.
  5. При инфекции в устната кухина: В 100 мл топла вода се добавят 3 капки масло от салвия. С този разтвор се жабури и се прави гаргара.
  6. Против пърхот: Към 500 мл вода добавете 50 мл ябълков оцет, 3 капки масло от салвия, 3 капки масло от евкалипт и 3 капки масло от лавандула. С тази смес изплаквайте косата след измиване с шампоан.
  7. Регулиране на хормоните при жените: В арома дифузер поставете 3 капки масло от салвия, 5 капки масло от лавандула и 1 капка масло от иланг иланг.
  8. Масажно масло за лице и тяло: В 50 мл базово масло по избор добавете 10 капки масло от салвия.

Внимание! Не се препоръчва да се ползва по време на бременност. Особено при първото тримесечие или когато се използва в долната част на корема. Тъй като може да предизвика контракции. Не се препоръчва при епилептици. Не трябва да се прилага едновременно с консумация на алкохол.

* Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

Вашият коментар