Botalife
приложения на лимоновото масло

13 изпитани приложения на лимоновото масло Напиши коментар

Лимонът е познат със свойството си да пречиства от токсини всяка част на тялото и се използва широко за стимулиране на отделянето на лимфа, да възстановява енергията, да почиства и да действа като репелент за насекоми.

Лимоновото масло притежава освежаващо, стимулиращо, детоксикиращо, температуропонижаващо, антисептично, противостресово, антибактериално, противогъбично и антипаразитно свойство.

Лимоновото масло също така:

 • подобрява храносмилането
 • регулира кръвното налягане
 • активира белите кръвни телца
 • нормализира стомашната киселинност
 • засилва диурезата
 • предотвратява образуването на камъни в бъбреците, жлъчката и пикочният мехур
 • стимулира лимфната система
 • спомага за намаляването на теглото
 • против целулит

13 изпитани приложения на лимоновото масло:

 1. Ревматизъм, артрит, възпаление на дихателните пътища: Към 50 капки масло от черен кимион се добавят 30 капки лимоново масло и се втрива в засегнатата област.
 2. Възстановяване на организма след боледуване, изтощение: 1-2 капки в чаша топъл билков /не горещ/ чай, 2 пъти дневно в продължение на 7 – 10 дни.
 3. За намаляване на апетита и теглото, за детокс: 2 капки се разтварят в 1,5 л вода и се приема през целия ден, преди хранене.
 4. Рефлукс и стомашни киселини: 1 капка, накапана върху лъжичка с мед, под езика, 3 пъти на ден преди хранене.
 5. Топла инхалация при бронхит, грип, настинка: В 2 литра вряща вода се прибавят 5 капки лимоново масло и се вдишват парите дълбоко в продължение на 10 минути.
 6. При синузит: В 2 литра вряща вода се добавят 2 капки лимоново масло, 1 капка масло от мента, 3 капки масло от евкалипт, и се вдишват парите дълбоко в продължение на 10 минути.
 7. Студен компрес при температура: в 1 литър студена вода се накапват 2 капки лимоново масло и 2 капки масло от евкалипт/масло от мента, напоява се памучна кърпа и се слага на челото.
 8. Студен компрес при разширени вени: В 150 мл студена вода се разтваря 1 ч. л. сода за хляб и се накапват 5 капки лимоново масло. Напоява се памучна кърпа, която се поставя на засегнатата област. Краката трябва да бъдат поставени на високо.
 9. За добро храносмилане: 1 – 2 капки лимоново масло, накапани върху лъжичка мед под езика, след хранене.
 10. Вода за уста: В 100 мл преварена/дестилирана вода се накапват 5 капки лимоново масло. Задължително се разклаща преди употреба.
 11. Гаргара: В 100 мл билкова отвара се накапват 2 капки лимоново масло, 2 капки масло от евкалипт, 1 капка масло от мента.
 12. Пилинг за лице: 1 ч. л кокосово масло или масло от жожоба, 1 ч. л сода за хляб, 6 капки лимоново масло. Втрива се с масажни движения.
 13. Маска за лице: 2 с. л хума, 1 яйчен жълтък, 1 ч. л базово масло по избор /масло от черен кимион, масло от ядки на кайсия, масло от жожоба, масло от нар, бадемово масло/, 6 капки лимоново масло. Маската се нанася на добре почистена кожа. Стои до пълното й изсъхване, след което се измива с хладка вода.

* Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

Вашият коментар