Botalife

Таблица за преобразуване на етерични масла, калкулатор и професионални съвети Напиши коментар

Работата с етерични масла може да бъде вълнуваща, вдъхновяваща и объркваща едновременно. Купуваме в шишенца в милилитри, но след това често измерваме и смесваме на части, чаени лъжички или капки. Такива несъответствия могат бързо да станат много объркващи, да не говорим за стресиращи – в края на краищата етеричните масла са ценни и мощни, така че правилните измервания са важни за постигането на безопасни и постоянни резултати.

Преобразуване на етеричните масла

Следването и формулирането на рецепти с етерични масла може да бъде трудно. Когато създавате продукти за ароматерапия или грижа за тялото за лична употреба, мощният характер на етеричните масла често означава, че са необходими само малки количества, така че има смисъл да измервате количествата на капки. Въпреки това, за онези, които искат да направят по-големи партиди, които да подарят или продадат, броенето на няколкостотин капки течност просто не е практично (капките също не са много надеждни в по-голям мащаб; вижте съветите по-долу). Ако някога сте се чудили как да конвертирате капките в стандартизирани единици като милилитри, чаени лъжички и унции, не сте сами!

Често получаваме въпроси от приятели и клиенти, разочаровани от различните начини, по които рецептите за етерични масла предоставят измервания. Тук сме събрали някои полезни инструменти, за да направим измерването и мащабирането на вашите рецепти за етерични масла по-бързи, по-лесни и по-точни!

В 1 милилитър етерично масло има приблизително 20 капки.
Тези измервания трябва да се считат за приблизителни. Не всички капки етерично масло са еднакви; разликите във вискозитета ще повлияят на обема на маслото, което се задържа в капка.

За да изчистлите с точност може да използвате ТОЗИ КАЛКУЛАТОР, или следната таблица:

Вашият коментар