Botalife
масла на Botalife

Свойства и действия на 100 % натуралните продукти на Botalife

Скъпи приятели,

Целта на тази статия е да ви запознаем малко по-подробно със свойствата и действието на 100 % натуралните продукти и масла на Botalife, и защо е важно да се обърнем отново към природата, която ни е дала решение на много здравословни проблеми.

Цялата гама от масла на Botalife влючва растителни и етерични масла, които са произведени само от екстра качество суровина, отгледани в екологично чисти райони, чрез механично пресоване само от първа преса /не се извличат по химичен път/, парна дестилация, както и мацерация /потапяне на билки в зехтин, които престояват определено време, като по този начин се запазват компонентите и лечебните свойства на растението/.

В състава на маслата има голямо разнообразие от органични съединения. Основните са ароматни въглеводороди и техните производни, като специфично място заемат терпените.

Растителните терпени, главни съставки на билки и подправки, имат антибактериални и защитни функции, и се използват успешно в алтернативната медицина, а студенопресованите масла от първа преса са биологично активната форма на маслата.

Ползите от употребата на натуралните продукти на Botalife са многобройни:

1. Те съдържат естествени противовъзпалителни вещества, които са враждебна среда за патогени и микроорганизми.

2. Действат ефективно срещу гъбички, бактерии, вируси, паразити, които ни инфектират чрез въздух, вода, храна, насекоми, животни и инфектирани човешки същества.

3. Маслата от билки и подправки способстват за осигуряване на добро храносмилане. 80 % от хората са с лошо храносмилане – не усвояват пълноценно хранителните вещества в храната и страдат от недохранване, и произтичащите от това проблеми.

4. Блокират ангиогенезата -образуването на нови кръвоносни съдове за растежа на тумори и метастази, като прекъсват снабдителните линии на раковите клетки.

5. Предизвикват апоптоза – естествена клетъчна смърт на ракови клетки.

6. Намаляват гликемичният индекс /ГИ/, отговорен за сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак на простатата, панкреаса, гърдите, дебелото черво и други заболявания.

7. Стимулират имунната система – засилват образуването на NK – клетки /естествени клетки – убийци в организма/

От началото на 2016 г Botalife пусна на пазара три вида пасти за засилване на имунитета и поддържане на здравословен тонус. Внимателно подбраните съставки, влизащи в състава на пастите, както и фактът, че съдържат повече от четири вида биологично активни растения на едно място, ги правят много мощна храна за човешкото здраве. Комбинацията от тези съставки спомага да бъдат атакувани едновременно всички патогени и да се предизвика клетъчна смърт на дефектирали клетки в организма.

В пастите на Botalife се използват естествени и безопасни консерванти, като екстракт от гроздов сок и екстракт от ябълков сок, които също са полезни за здравето.

Екстрактът от гроздов сок е в списъка “Храни за дълголетие”. Неговите ползи са:

– Предотвратява увреждането на ретината

– Подобрява храносмилането и прочиства черният дроб

– Изхвърля пикочната киселина

– Облекчава констипацията

– Съдържа естествен антихистамин – кварцетин

– Убива някои бактерии

Ползите от употребата на екстракт от ябълков сок са:

– Съдържа пектин, който е много полезен за храносмилателната система

– Хемицелулоза – образува гел, който разрушава токсините в стомашно-чревния тракт и стимулира перисталтиката

– Атакува вирусните инфекции

– Стимулира производството на HCl /солна киселина/ и храносмилателни ензими

– Съдържа естествен антихистамин – кварцетин

– Съдържа елагова и хлорогенова киселина

Превенцията чрез хранителни фитохимикали е приемлив, лесно приложим и достъпен начин за контролиране на здравето!

Здравето е личен избор! Бъдете здрави с продуктите на Botalife!

Статията е подготвена с любезното съдействие на доц. д-р Павлина Симеонова.

* Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.