Botalife
ползи от етеричното масло от лимонена трева

Ползи от етеричното масло от лимонена трева Напиши коментар

Етеричното масло от лимонена трева може да се похвали с множество благотворни действия като:

Противовъзпалително

Аналгетично

Антидепресантно

Антипиретично

Антисептично

Карминативно

Дезодориращо

Дезинфекциращо

Диуретично

Фунгицидно

Инсектицидно

Успокояващо

…и още!

Ето как можете да се възползвате от аналгетичните му свойства:

При главоболие:

Масаж: Веднага щом почувствате главоболие, комбинирайте 1 – 2 капки масло от лимонена трева с масло-ностител като масло от жожоба или кокос и бавно масажирайте в слепоочията си. Това ще помогне за облекчаване на болката и напрежението, които изпитвате.

При мускулни болки:

Маслото от лимонена трева подобрява кръвообращението, което го прави отлично за облекчаване на мускулни крампи, навяхвания и болезнени мускулни спазми.

Масаж: При мускулни спазми и общи болки в тялото комбинирайте 3-4 капки масло от лимонена трева с масло-носител като кокосово или рициново масло (отлично за засилване на циркулацията) и масажирайте в засегнатите области .

Баня за крака: За успокояване на болки в краката след дълъг ден на работа или физическо натоварване, добавете 5-8 капки масло от лимонена трева в голям съд с топла вода, в който можете удобно да поставите краката си. По желание добавете 2 супени лъжици морска сол или английска сол. Маслото от лимонена трева помага за успокояване и отпускане на болезнените крака, а в добавка получавате естествена антибактериална и противогъбична процедура  за краката ви!

При менструални спазми:

Изпиването на чаша чай от лимонова трева е известно, че помага на жените при менструални болки. Според книгата „Билки, които лекуват: природни средства за добро здраве“ от Х. К. Бахру, инфузия от лимонена трева, смесена с черен пипер, може да се дава „при болезнена и трудна менструация“.

Маслото от лимонена трева, комбинирано с етерично масло от риган, което е естествен еменагог (стимулира  менструалния поток), може да бъде доста полезно за облекчаване на менструалните спазми. Задължително обаче трябва да бъдат смесени с масло-носител.

Забележка: Като еменагог маслото от риган може да предизвика маточни контракции, така че трябва да се избягва при бременност.

При болки в ставите:

Като натурално противовъзпалително средство маслото от лимонена трева предлага облекчаване на болката и намалява възпалението, което го прави прекрасно масло, което се използва за облекчаване на болката при възпалени стави.

В Аюрведа лечението на артрит включва насочване на топлата пара от врялата вода от лимонена трева в засегнатите стави. Топлината от парата помага на маслото да проникне дълбоко в ставите и тъканите, осигурявайки трайно облекчаване на болката.

Като диуретик, маслото от лимонена трева също помага да се изтегли излишната течност от тъканите, като помага за овладяване на възпалението, причинено от заболявания като лупус и ревматоиден артрит.

Как да използвате масло от лимонова трева за болки в ставите:

Локално обезболяващо: Комбинирайте 2 капки масло от лимонена трева с 1 ч. л. на масло-носител и втривайте в болезнените стави поне два пъти на ден.

Вашият коментар