Botalife
рициново масло - ползи за очите

Ползи на рициновото масло за очите Напиши коментар

Сухотата и дискомфорта в очите е често срещан проблем с малко решения. Много хора страдат от т. нар. синдром на сухото око, който се причинява от липса или недостиг на сълзна секреция. А оплакванията се бодежи в окото, парене, чувство за чуждо тяло, дискомфорт, зачервяване. Факторите, които допринасят за това състояние са много – от дълго взиране пред компютъра до неправилно хранене.

Освен традиционните капки, които се продават в аптечната мрежа има също така доказан и много ефективен начин за справяне с този проблем, а именно рициновото масло!

Защо капки от рициново масло са толкова ефикасни?

Преди да започнете да слагате тези капки в очите си, трябва да знаете точно защо това масло действа.
Рициновото масло съдържа висок процент рицинолова киселина /в маслото на Botalife съдържанието на рицинолова киселина е 92%/ и омега-3 мастни киселини, които спомагат за насърчаване на производството на колаген и изграждането на здрави клетки. Сухите очи могат да се възползват от тези ключови съставки, тъй като спомагат за възстановяването на влагата и здравословния клетъчен растеж в окото.

Рициновото масло също така има силно антибактериално, противогъбично и антимикробно действие, така че може да се справи с всякакъв вид инфекция точно в източника й. В действителност, капки рициново масло в окото могат да предотвратят проблеми като розово око (конюнктивит) за по-кратко време в сравнение с лекарствените форми без рецепта.

Рициновото масло може да помогне при всички тези случаи:

– Ечемик
– Конюнктивит
– Катаракта
– Сухи очи
– Възпалени очи
– Червени очи

Как да използвате рициново масло за очи?

Винаги трябва да тествате кожата си за реакция, преди да прилагате рициново масло на големи площи. Използването му за очи наистина не се различава. Преди да започнете да прилагате маслените капки за очи, важно е да се уверите, че очите ви няма да имат отрицателна реакция.
Можете да опитате това, като нанесете няколко капки рициново масло около долния си клепач в продължение на няколко дни преди лягане. Ако не се появи реакция и очите ви се чувстват малко по-добре, може да продължите напред с капки рициново масло.
Преди лягане добавете една до две капки рициново масло във всяко око. Прилагането на това гъсто масло сутрин може да доведе до замъгляване на зрението ви, така че дневното приложение не се препоръчва.

Безопасно ли е за очите?

Въпреки че е безопасно да слагате рициново масло в очите си, винаги трябва да предприемате предпазни мерки по отношение на качеството на закупеното рициново масло. Нанасянето на рициново масло върху очите ви означава, че излагате изключително чувствителна кожа на този продукт. Ползвайте само чисто, студено пресовано рициново масло с доказано качество!

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

Споделяме и нашият опит с това чудесно масло при конюнктивит на дете на 9 години, който беше овладян за 1 ден:

В рамките на 1 ден, през 4 часа поставяне на тампон върху добре измити очи, напоен с флорална вода от лайка в продължение на 5 – 10 минути, след което накапване по 1 капка рициново масло във всяко око.

Вашият коментар