Botalife
превенция и справяне с грип и настинки

Нашият начин за превенция и справяне с грип, настинки, вируси Напиши коментар

В последно време отново зачестиха обажданията и въпросите как да се справим, какво да пием, как да го пием….

На тази тема съм правила доста публикации в сайта и във Фейсбук, но сега реших да го опиша систематизирано. Най-доброто средство за защита е превенцията! А това означава начин на живот. Не може да чакаме да се разболеем и тогава да се сетим, че трябва да засилим имунната си система. И това е свързано с начин на хранене, движение, начин на мислене, масла. И не става въпрос само сега, в условията на пандемия, а като цяло.

Днес ще ви опиша какво правим ние от години, моето семейство в къщи.

За превенция:

 1. Сутрин и вечер пием масло от черен кимион по 1 ч. л. На синът ми, който е на 10 години давам само сутрин 1 ч.л. Маслото от черен кимион го примеме от началото на месец септември до края на месец май. Лятото правим почивка.
 2. Към маслото от черен кимион в последните месеци добавям по 2 капки масло от тамян /маслото от тамян разрежда кръвта и намалява възпалението/, като превенция срещу новия вирус. На детето давам 3 пъти в седмицата по 2 капки, също в маслото от черен кимион.
 3. Отново сутрин, след приема на маслата, приемаме по 1 саше от нашата Ацерола С.
 4. Вечер, когато се приберем, първото нещо, което правим е гаргара със соле /солето е наситен разтвор на морска сол, рецептата може да видите в интернет/. В малка чашка сипвам соле и 1 капка масло от карамфил.
 5. В банята, повреме на душ промиваме носа. Рецептата съм я давала много пъти, сега пак я споделям: В 200 мл топла вода /температура на тялото/ разтварям 1 ч. л от солето / или 1 ч. л морска сол, добавям 4 капки масло от черен кимион и 4 капки масло от тамян. С този разтвор промиваме носа и синусите с каничка за промиване на нос. Тази процедура правим задължително през целия есенно-зимен период. Така изчистваме бактериите и не позволяваме да слизат надолу.
 6. Превантивно пием шот, 1 -2 пъти в седмицата. Аз го правя в малко количество вода, слагам по 1 капка масло от риган, масло от босилек, масло от лаврови листа, масло от лимон. Понякога редувам с друг шот /особено ако сме се намръзнали/: в малко количество вода слагам по 1 капка масло от черен пипер, 1 капка масло от куркума и 1 капка масло от джинджифил. След шота задължително изпиваме чаша топла вода.

Това е нашата превенция! Всичко това прави и моят син. Не е нищо сложно, не отнема време, а в същото време по естествен начин се грижим за нашата имунна система.

При първи симптоми на разболяване:

 1. Пия рициново масло или английска сол – спомагат за изхвърляне на токсините и вируса от тялото.
 2. Минаваме на гореща вода и чай от джинджифил и чесън, с мед и изцеден лимон. Така не товарим организма с преработка на храна, а се концентрира в справянето с вируса.
 3. Три пъти дневно пием шотове: ако има температура: по 1 капка масло от риган, масло от босилек, масло от лаврови листа и масло от лимон. При температура слагам студен компрес на челото с 1-2 капки масло от мента.
 4. При кащлица и хрема задължително започваме инхалации през няколко часа с масло от евкалипт: в 1 литър вряща вода на котлона слагам 1-2 капки масло от евкалипт, покривам главата с кърпа и вдишваме парите за около 5 мин. След инхалациите промиваме носа и мажем гърдите с мехлема с масло от хвойна. Ако има главоболие отново мажа с този мехлем – слепоочията и между веждите.
 5. Приемаме 3 пъти дневно и Ацерола С.
 6. При стомашни проблеми и разстройство давам 2 капки масло от анасон.
 7. Маслото от черен кимион си го приемаме сутрин и вечер, на детето – сутрин.

Надявам се да съм била изчерпателна! Ако имате въпроси ги напишете отдолу, ние ще ви отговорим.

И запомнете: превенцията е основата на доброто здраве!

Здравето е личен избор!

Мила Георгиева

Вашият коментар