Botalife

Най-добрите етерични масла при брадавици Напиши коментар

Брадавиците са малки, груби израстъци по кожата, причинени от човешкия папиломен вирус (HPV). Те могат да се появят на почти всяка част от тялото и са заразни при контакт с кожата на друг човек.

Брадавиците са много чести и повечето видове са относително безобидни. Гениталните брадавици са най-сериозните и трябва незабавно да бъдат прегледани от лекар.

Брадавиците могат да причинят дискомфорт и болка и може да не харесате начина, по който изглеждат. Те също са заразни и могат да се разпространят в други части на тялото, както и на други хора.

Има редица домашни лечения, които можете да опитате за премахване на брадавици, включително лечение на брадавици с някои етерични масла.

1. Етерично масло от чаено дърво: Етеричното масло от чаено дърво се извлича от австралийския храст Melaleuca alternifolia. Използва се от векове за лечение на различни медицински състояния, за прогонване на насекоми и за почистване на дома.

В научни изследвания е доказано, че маслото от чаено дърво проявява антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства и ускорява заздравяването на рани – свойства, които могат да помогнат за лечение на брадавици.

Нанасяйте два пъти дневно етерично масло от чаено дърво върху брадавицата. Може да се нанася директно, или разредено в съотношение 1:3 с рициново масло.

Маслото от чаено дърво е свързано с хормоналната активност, така че трябва да се използва с повишено внимание от бременни или кърмещи жени или когато се използва при малки деца.

2. Етерично масло от риган: Етеричното масло от риган има древна история на употреба като изключително мощно и универсално домашно лекарство.

Маслото от риган съдържа съединения, които му придават противогъбични, антиоксидантни, противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Той също така съдържа съединението карвакрол, което е изследвано за своите антивирусни свойства. Тези свойства могат да направят маслото от риган полезно за лечение на брадавици.

Етеричното масло от риган е изключително концентрирано и трябва да се разрежда с базово масло преди употреба, за да се избегне дразнене на кожата. Започнете, като използвате разреденото масло от риган в съотношение 1:5 с рициново масло веднъж на ден, за да определите как кожата ви реагира на това мощно масло.

Бременните жени не трябва да използват масло от риган.

3. Етерично масло от тамян: Етеричното масло от тамян е изключително популярно масло, използвано в ароматерапията и домашната аптечкаа. Има древна история на употреба в много култури като важна част от религиозни и традиционни ритуали.

Използва се като лечебно средство при най-различни заболявания. Използва се често в домашни почистващи препарати и продукти за красота.

Етеричното масло от тамян има стягащи, антимикробни и заздравяващи раните свойства, които могат да помогнат за лечение на брадавици.

Смесете 1 – 2 капки от маслото с 2 – 4 капки рициново масло върху памук, поставете върху брадавицата и след това я покрийте с превръзка. Повторете два пъти седмично, докато брадавицата изчезне.

Не използвайте масло от тамян, ако сте бременна или кърмите, или ако приемате лекарства за разреждане на кръвта.

4. Етерично масло от карамфил: Карамфиловото масло се извлича от пъпките и листата на Syzygium aromaticum – дърво, произхождащо от Индонезия. Смлян се използва като обикновена кухненска подправка. Карамфилът има древна история като лечебно средство за много заболявания, включително брадавици.

Етеричното масло от карамфил е уникално, защото има антисептични свойства и е известно, че действа обезболяващо, което го прави добър избор за лечение на болезнени брадавици.

Разредете маслото от карамфил в съотношение 1:5 с рициново масло и нанасяйте върху брадавицата два пъти дневно.

Етеричното масло от карамфил може да причини необичайно кървене и не трябва да се използва от хора, които имат нарушения на кръвосъсирването или са на лекарства за разреждане на кръвта.

5. Етерично масло от кипарис: Етеричното масло от кипарис се извлича от листата и клонките на вечнозеленото кипарисово дърво, което се отглежда в много части на света. Често се използва в сапуни и парфюми.

Кипарисовото масло отдавна е ценено за употребата му като средство за лечение на рани, акне, главоболие, мускулни болки, разширени вени и респираторни инфекции.

Има също някои доказателства, че има антивирусни свойства за херпес симплекс вирус-1, който е един от вирусите, причиняващи брадавици.

Етеричното масло от кипарис трябва да се разреди с рициново масло в съотношение 1:3, преди да се нанесе върху кожата. Може да се използва няколко пъти на ден. Не трябва да се използва от бременни жени.

Защо да използвате рициновото масло за разреждане на етеричните масла при брадавици?

Прилагането на рициново масло върху брадавиците е едно от най-лесните домашни средства за спиране на растежа на брадавиците.

Рициновото масло е с високо съдържание на рицинолова киселина, което го прави естествено антибактериално и противогъбично. Тези свойства могат да помогнат за унищожаването на вируса, който причинява брадавицата, предотвратявайки разпространението и по-нататъшното му развитие.

Рициновото масло може да се използва само по себе си, за да ви помогне да се отървете от тези досадни брадавици. Отнема по-малко от пет минути на ден, за да приложите правилно това масло. Резултатите трябва да започнат да се показват след около две седмици, в зависимост от размера и тежестта на вашите брадавици. За целта ще ви трябва:

Висококачествено рициново масло
Памучни тампони
Лейкопласт

Нанесете няколко капки рициново масло върху памучния тампон и го поставете върху брадавицата. Закрепете към кожата с помощта на лейкопласт. Нанасяйте сутрин и вечер, като е препоръчително да спите през нощта с този компрес. След отстраняването му измийте добре кожата.

Източници:

www.castoroil-guide.com

www.healthline.com

www.ncbi.nlm.nih.gov

Вашият коментар