Botalife
масло от черен кимион за кожата на лицето

Масло от черен кимион за кожата на лицето. ( Защо не? Или по-скоро защо – ДА ) Напиши коментар

Вече са ви известни многобройните положителни действия на маслото от черен кимион, както и богатството на състава му. Благодарение на тях то може да окаже изключително благотворно въздействие върху вашата кожа.

В допълнение към антибактериалните, противогъбични и оздравяващи кожата действия, множеството хранителни вещества, витамини, минерали, мастни киселини в маслото помагат на кожата да задържа влагата, да я поддържат еластична и здрава, да се борят с вредните свободни радикали, които водят до по-бързо остаряване.  

И така, маслото от черен кимион е ефективно при различни проблеми с кожата на лицето.Като: акне, запушени пори и възпаления, фини линии и бръчки, повяхнала и уморена кожа, а според някои автори – и при тъмни петна и обезцветяване.

Масло от черен кимион – приложение

Ето едно предложение как да го използвате в грижата за лицето – направете си масаж.

За целта може да го смесите с рициново, кайсиево, арганово масло… по ваш избор и според нуждите на кожата ви. След баня, когато кожата на лицето е почистена и порите са отворени,  нанесете по-голямо количество (лъжичка-две) от маслото или сместа, която сте приготвили. Масажирайте с върховете на пръстите с нежни кръгови движения. Ако имате запушени пори ще усетите как излиза всичко, което е вътре. Достатъчно е да масажирате в продължение на 3 – 4 минути. След което, намокрете една памучна кърпа с топла вода, изцедете я и внимателно избършете с нея лицето. Може да направите това 2 – 3 пъти, като всеки път предварително изплаквате кърпата под топла течаща вода. Подсушете внимателно и изчакайте известно време, за да усетите дали има нужда да нанесете крем или просто да напръскате с флорална вода.

Резултатът е чиста, освежена и мека кожа!

* масажът не се прилага върху кожа с нарушена цялост, чувствителна и раздразнена кожа, при наличие на пъпки.

* за намокрянето на кърпата използвайте по-топла вода, но внимавайте да не се изгорите, нека усещането да е приятно за кожата.

* имайте предвид, че приложението на маслото от черен кимион  в близост до очите, най-вероятно ще предизвика парене и сълзите ви ще потекат.

* приложение  – 1 – 2 пъти седмично.

(пробвайте и споделете вашия резултат)

Вашият коментар