Botalife
масло от хвойна

Масло от хвойна – Балсам за тялото Напиши коментар

Xвойната е позната като билка от времето на ранните гръцки и арабски лечители. По време на чумната епидемия някои държали постоянно в устата си плодчетата, за да създадат антисептичност и да предотвратят инфекци-
ята. Чаят от хвойна се използвал за дезинфектиране на хирургическите инструменти. Плодовете – за храна и лекарство от американските индианци.

Интересно е, че хвойната не принадлежи на семейството на растения с дребни, зърнести плодчета като боровинки или къпини, а само има плодове с подобен вид. Есенциалното масло от нея се получава чрез парна дестилация от плодовете и има сладък, балсамов аромат.

Суперползи

 1. Мощен активатор на имунната система
  Маслото от хвойна се използва най-често за третиране на болно гърло и дихателни инфекции, при умора.
 2. Успокоява и защитава кожата
  Добро е за хора с мазна кожа, псориазис, екзема. Пречи на появата на бръчки и повлиява добре кожни проблеми, причинени от хормо- нален дисбаланс. Добавете 1-2 капки към разтвори за почистване на лицето или тялото или разредете 2-3 капки с масло-носител и приложете към засегнатите области.
 3. Помага за добро храносмилане и прочистване на черния дроб
  Маслото стимулира храносмилателните ензими и облекчава разграждането и абсорбирането на протеини, мазнини и други хранителни вещества. Добавете няколко капки към смути или чаша вода. 4. Подобрява работата на бъбреците и пикочния тракт Маслото помага за ускоряване на уринирането и елиминирането на токсини, отпадни продукти и възпаляващи тялото вещества от храносмилателния тракт. Добро е за хора с подагра. Приложете 1-3 капки към долната част на корема или вземете вътрешно.
 4. Намалява газовете
  Маслото служи като естествен диуретик, спомагащ за извеждане на излишните телесни течности от пикочния мехур и уретера. Приложете 1-3 капки към долната част на корема или вземете вътрешно. 6. Служи за почистване на дома
  Като естествен антисептик то може да спре разпространението на някои бактериални щамове в дома. Използвайте в кухнята и банята. Добавете 5 капки към пералнята като естествена алтернатива на твърдите антибактериални търговски детергенти.
 5. Помага за добър сън
  Маслото отстранява стрес, нервно напрежение и тревожност. Отпуска мускулното напрежение и предотвратява неспокойствието, пречещо на заспиването. Разпръскайте 5 капки преди лягане или приложете 1-3 капки към врата, гърдите или стъпалата.
 6. Успокоява болезнени мускули
  Маслото облекчава мускулна умора. Може да намали болки и възпаление, както и да елиминира болки от нараняване и тежка физическа работа. Помага при артрит. Масажирайте засегнатата област. Може да се добави към топла вана, заедно с масло от лавандула и епсонови соли.

Употреба

Вътрешно: 1-3 капки върху лъжичка с мед, разтворени в чаша с топла вода. Външно: аромалампа, масажи – 1:1 с базово масло, компреси – към 2 л вода се добавят 5 капки от маслото, вагинални промивки – към 1 л вода се добавят 5 капки, инхалации – 2-3 капки в 1 л вода, гаргари – 1-2 капки в чаша вода, сауна – 2-3 капки.

Безопастност

Добре е да се използва в малки количества. Хора с чувствителна кожа следва да разреждат маслото преди външно приложение. Да не се използва по време на бременност, кърмене и от малки деца. Да не се използа от хора, които имат заболяване на бъбреците и черния дроб. Курсът на прием не трябва да надвишава 4 седмици.
Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в поредицата, както и в листовките към продуктите на Botalife, се отнасят единствено за про- дуктите с тази марка, за които Botalife гарантира концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.

Вашият коментар