Botalife
масло от грейпфрут

Масло от грейпфрут – Освобождаване и свежест

Наричан “забранен плод” и “едно от седемте чудеса на Барбадос”, грейпфрутът е описан за първи път през 1750 г. от уелсеца отец Грифит Хюз. Името му, което на английски напомня на grape – “грозде”, е свързано с това, че плодовете му също растат на групи. Най-ранната информация за плода е от началото на XVIII век в Западните Индии (колониите в Южна Америка), а Флорида е мястото, където за пръв път в плантация е засадено грейпфрутово дърво, годината е 1820-а. История: Маслото е използвано от векове за борба с възпаления, свръхтегло, неконтролирано ядене и дори срещу симптомите на махмурлук. То е много разпространено, има чист, свеж аромат и леко горчив вкус, подобен на самия плод. По всичко това прилича и на останалите цитрусови масла и плодове, които се използват за козметични цели в лосиони, сапуни, шампоани.

Изследвания: През 2002 г. е доказано, че маслото от грейпфрут повлиява значително за чувството на релаксиране. Хората, вдишали аромата, се радват на подобрено настроение и по-слабо усещат стреса. Нещо повече: регулира се и кръвното им налягане. Изследователите доказват, че маслото притежава освежаващи свойства при инхалиране, вероятно активирайки симпатиковата нервна система.

Ключови приложения: Дезинфекцира. Помага при депресия. Стимулира имунната система. Ефективно е при задържане на течности. Потушава желанието за прием на захари. Води до загуба на свръхтегло. Елиминира токсините. Намалява симптомите на умора.

Терапевтични съединения: Д- лимонен – 92,10%; мирцен

8 суперползи:

Предизвиква загуба на тегло – поддържа метаболизма: смесете го с масло от пачули и разпръскайте. Можете да добавите 2 капки във вода или смути или да масажирате с маслото върху гърдите и китките.

Ограничава желанието за ядене. Добавете няколко капки към памуче с малка добавка от кокосово масло. Разтрийте гърдите, китките, врата или директно вдишвайте.

Помага за работата на лимфата. То е отличен диуретик и лимфен стимулант, отстранява излишната вода от тялото, помага за изхвърляне на токсините и излишната сол. Вземете 1-2 капки вътрешно или приложете външно към областта на бъбреците.

Помага на жлъчния мехур и за разграждане на мазнините. Масло от грейпфрут засилва притока на кръв към храносмилателните органи и помага за детоксикация. Има положителен ефект за храносмилането, унищожава вредните микроби в червата и другите храносмилателни органи. Направете си лосион от масло от грейпфрут, кокосово масло или масло от жожоба и разтрийте долната част на корема.

Унищожава кандида. Маслото има антигъбични свойства, действа и при инфекции на пикочния тракт. Разпръснете във въздуха 5 капки или вземете 1-2 капки вътрешно.

Освежава въздуха. За да се освободите от неприятни миризми, разпръскайте маслото заедно с други цитрусови аромати.

За чистота – използвайте го върху дървени повърхности, подове или мебели, за да унищожи бактериите и да прогони лошия мирис.

Срещу целулит – маслото активира кръвообращението, което е ефективно срещу целулит и като превенция. Разтрийте засегнати – те места, смесвайки масла от грейпфрут и кокос.

УПОТРЕБА: Вътрешно: 1-2 капки дневно върху лъжичка мед, разтворени в чаша топла вода. Външно: арооматерапия, масаж, гаргари, компреси, инхалации, сауна. Разрежда се с базово масло в съотношение 1:5. БЕЗОПАСНОСТ: Избягвайте директна слънчева светлина до 12 часа след външна употреба. Маслото не бива да се приема с някои меди – каменти, тъй като може да взаимодейства с тях.

Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в поредицата, както и в листовките към продуктите на Botalife, се отнасят единствено за про – дуктите с тази марка, за които Botalife гарантира концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.