Botalife
Маслото на четиримата крадци

Маслото на четиримата крадци Напиши коментар

Има наистина интересна история зад днешното масло на крадците. Легендата разказва, че четирима крадци са ограбвали болни или починали хора по време на епидемията на чума в Европа. Зависи от това кой разказва историята, но изглежда, че е било някъде между 14-ти и 18-ти век и вероятно във Франция – по-специално Марсилия.
Тези крадци създадали смес, която се предполага, че е съдържала карамфил, розмарин, оцет и други растителни съставки. Тя става известна като ” Оцет на четиримата крадци ” или “Марсилски оцет”. Крадците разтривали сместа по себе си и след това могли да извършват престъпленията си без да се разболяват. Тези престъпници може и да не са се разболели, но са били заловени. След като са били арестувани, те в крайна сметка разкриват защитната си рецепта в замяна на по-малко наказание.
Бързо превъртаме времето до 90-те години на миналия век, когато основателят на Young Living Essential Oils – Д. Гари Йънг създава смес от масла за подпомагане на имунната система. Тази смес е маслото на крадците и се казва, че е вдъхновена от историята на тези френски крадци преди векове.

Как да направим и използваме „Масло на крадците“?

Ако имате всички необходими етерични масла под ръка, е изключително лесно да направите своя собствена версия на Маслото на крадците у дома.
За да го направите , просто комбинирайте следното в тъмна стъклена бутилка от 15 милилитра:

• 85 капки етерично масло от карамфил
• 70 капки етерично масло от лимон
• 50 капки етерично масло от канела
• 40 капки етерично масло от евкалипт
• 35 капки етерично масло от розмарин

Съхранявайте домашно приготвеното Масло на крадците на хладно, сухо място, далеч от топлина и светлина. И, както винаги, се уверете, че използвате само 100% чисти, терапевтични етерични масла.

За локално приложение: Комбинирайте 1 капка от маслената смес на крадците с базово масло като кокосово, например и я нанесете върху засегнатата зоната.

За дифузия / ароматерапия: За да вдишвате сладката миризма на Маслото на крадците, просто добавете няколко капки към дифузер. Това е много възвисяваща и ободряваща комбинация от аромати.

За вътрешна употреба: Можете да използвате тази смес вътрешно, ако всички използвани етерични масла са 100 % чисти, терапевтични. Сложете една капка в капсула или смесете една капка в базово масло, мед или напитка. Разбира се, посъветвайте се с лекаря си, преди да използвате вътрешно

Маслото на крадците не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, както и за малки деца! Никога не поставяйте директно в устата си без разреждане!

Вода за устата: Просто смесете 5 капки от Маслото на крадците с чаша филтрирана вода и половин чаена лъжичка морска сол. Няколко капки от Маслото на крадците може да бъде чудесно допълнение към домашна паста за зъби.

Домашно почистване: Комбинирайте около 250 мл вода, 120 мл дестилиран бял оцет и 30 капки от домашното Масло на крадците в чиста, стъклена бутилка с пулверизатор.

Вашият коментар