Botalife
ползите от маслото от черен кимион

Клинично изпитване на черен кимион срещу COVID 19 1

Днес исках да ви предоставя най-новите изследвания и ефекти от приема на маслото от черен кимион. Търсейки в медицинските статии съвсем случайно попаднах на информация, качена на сайта на СЗО. Вярвам, че няма случайни неща и това е знак да я споделя тук:

“За да се справим с пандемията на Coronavirus Disease 2019 (COVID-19), има спешна нужда от ефективни мерки за превенция и контрол. Това проучване има за цел да изследва положителното действие на черен кимион (BS) срещу COVID-19 при пациенти, включени в изследването. Това е описателно, сравнително и отворено проучване. В нашето проучване (419) участници бяха разделени на две групи. Изследваните участници включваха пациенти, получили стандартно лечение като контролна група (CON), докато групата (BS) бяха пациенти, получили черен кимион в доза 40 mg/kg перорално, веднъж дневно в продължение на 14 дни плюс стандартен протокол на лечение. Доказателствата за ефикасността на BS бяха очевидни в тежестта и резултата от инфекцията с covid-19. Забелязва се значително по -голяма тежест на инфекцията сред контролната група 44 (17,0%) в сравнение с групата, приемала черен кимион. Контролната група също показва 14 смъртни случая (5,4 %), докато в групата, приемала черен кимион е 0,0%. По този начин можем да заключим, че черния кимион е много ефективен за намаляване на тежестта на covid-19 и предотвратяване на смърт при заразени пациенти.”

Оригинална статия: Clinical trial of black seeds against covid – 19 in Kirkuk city/ Iraq | Indian Journal of Forensic Medicine and Toxicology; 15(3):3393-3399, 2021. | EMBASE (bvsalud.org)

За маслото от черен кимион може да прочетете повече ТУК.

One Comment

  1. Вече я няма статията- изтрили са линка!
    Добре ,че поне малко сте преписали от нея..
    Никой от власт имащите не иска да знаем истината и да ползваме природни средства за да сме здрави!

Вашият коментар