Botalife
как се справихме с грипа

Как се справихме с грипа Напиши коментар

Днес, по повод многото обаждания в близките няколко дни от наши клиенти как да се справят с новия грип, реших да ви разкажа аз как се справих с него за 4 дни 👩‍🔬

Ден 1 – първи симптоми

➡️Синът ми е на 9 години и когато обявиха грипната ваканция беше много щастлив естествено, че ще има 10 дни да прави каквото си иска 🙂 Да, но уви…. В събота /25.01./ почти целият ден прекарахме навън и вечерта, когато се прибрахме се започна: при него грипът започна с повръщане, след което вдигна 39.4 градуса температура, отпадна за минути. Веднага му дадох в чаша с топла вода с Ацерола С: 1 капка масло от риган, 1 капка масло от босилек, 1 капка масло от лаврови листа, 1 капка масло от лимон и 1 капка масло от джинджифил. През нощта поддържаше температура между 37.5 – 39.0 градуса. Намазах му ходилата с смес от 1 ч.л кокосово масло, 5 капки масло от мента и 5 капки масло от тамян. Отделно на челото кърпа, напоена със студена вода и няколко капки масло от мента.

➡️На другия ден температурата продължаваше да играе нагоре – надолу, появи се лека суха кашлица. Схемата беше следната: сутринта 1 ч.л масло от черен кимион с 1 капка масло от риган, 1 саше от нашето витамин С – Ацерола С, чай от джинджифил с мед и изцеден лимон, на обяд – Ацерола С, отново чай с мед и лимон, вечерта – Ацерола С, 1 ч. л масло от черен кимион с 1 капка масло от риган. Отделно започнах да му давам течна Ехинацея, и правехме инхалации през 2-3 часа с масло от евкалипт /във вряща вода на котлона слагам 1-2 капки масло от евкалипт и той вдишва парите/. През този ден поддържаше температура между 37.8 – 38.5 градуса. Отделно през целия ден мажех ходилата с гореспоменатата смес и естествено – кърпата с мента на челото 🙂

Начало на подобряването

➡️На третия ден схемата беше същата, като вече вечерта температурата му беше между 36.5 – 37.5 градуса. През този ден се появи и разстройство, и вече лека влажна кашлица, за което му дадох 2 пъти през деня чаша с топла вода и по 1 капка масло от анасон – разстройството и кашлицата изчезнаха 🙂. И аз бях впечатлена – знам, че маслото от анасон помага при кашлица, но не вярвах, че може изведнъж да спре да кашля от него! А го дадох за разстройството 🙂 През нощта окончателно свали температурата.

➡️На четвъртия ден вече температурата му беше нормална 36.5 – 36.8, но все още продължих по схемата с Ацерола С, маслото от черен кимион с 1 капка риган, инхалациите и ехинацеята.. Дори отидохме на тренировка по футбол ⚽️, която се провежда навън 🙂. През първите 2 дни той не пожела да се храни, но му давах много вода и чайове. На третия ден чух дългочаканото: Мамо, гладен съм 🙂. Все още му давам 1 ч.л черен кимион с 1 капка риган, ехинацея, Ацерола С профилактично в следващите 2-3 дни.
Надявам се да съм ви била полезна ❤️

Мила Георгиева – управител на Боталайф България

Вашият коментар