Botalife
етерични масла при главоболие

Етерични масла при главоболие Напиши коментар

Едва ли има човек, който да не се е оплаквал през живота си от главоболие. Дори и най-лекото главоболие може да накара ежедневните задачи да изглеждат непреодолими. Възпаление, напрежение, запушване на синусите, стрес, недоспиване, и дори лошо осветление в помещението могат да бъдат причина за появата на главоболие. За щастие, етеричните масла действат много бързо за облекчаване на главоболието. Едни от най-добрите масла за тази цел са маслото от лавандула, масло от мента, масло от евкалипт и масло от грейпфрут.

Днес ще ви представим няколко изпитани рецепти, които действат бързо и облекчават от най-лекото до най-тежкото главоболие:

  1. Комбинация от етерични масла за дифузер:

2 капки масло от мента

1 капка масло от лавандула

1 капка масло от розмарин

Сложете дифузера в близост до вас и вдишвайте от тази комбинация от масла за облекчаване на главоболието. При необходимост можете да добавяте от маслата през 2 – 3 часа.

Също така може да смесите етеричните масла с 1 ч. л базово масло и да втриете на тила и раменете.

2. Масажно масло от грейпфрут:

20 мл масло от жожоба или бадемово масло

4 капки масло от грейпфрут

Смесете маслата в стъклено шишенце и масажирайте по няколко капки от тази смес в тила, когато е необходимо. Повтаряйте процедурата на всеки 3 – 4 часа.

Този бленд е много добър за облекчаване на напрежение и стрес. Може да го използвате също втривайки в китките на ръцете, раменете, тила, както и да добавите 1 ч. л към топла вана.

3. Масло от мента

Нанесете по 1 капка масло от мента на слепоочията, като внимавате да не попадне в очите. Може да използвате нанасяйки чисто масло от мента на главата, тила, врата, раменете, там, където усещате най-силна болка.

4. Бленд при главоболие, причинено от синузит:

30 мл базово масло

12 капки масло от мента

12 капки масло от лавандула

8 капки масло от евкалипт

Смесете всички масла в стъклено шишенце и нанасяйте няколко капки от бленда на слепоочията, челото и тила. Може да използвате този бленд през 2 – 3 часа. Бленда не е подходящ за деца под 5 години.

Вашият коментар