Botalife
джинджифилът

Джинджифил – люто масло срещу люти настинки

В сезона на настинките идва времето на джинджифила, едно от най-здравословните храни, в превод от санскрит “универсално лекарство”. Богат е на манган, магнезий, калий, мед, желязо, цинк, фосфор, витамини В3, В6, С, аминокиселини. В китайската медицина лекува бял дроб, стомах и сърце. Има доказано лечебно действие при простудни и респираторни заболявания, синузит, ангина. Стимулира апетита, успокоява храносмилателния тракт, неутрализира стомашните киселини, отпуска мускулите на червата, помага при разтройство, повръщане, гадене. Прилага се при кинетоза (морска болест, пътуване със самолет). Д-р Ребека Луи от Университета в Мичиган доказва, че джинджифилът убива раковите клетки в яйчниците, като причиняват програмирана клетъчна смърт (апоптоза) и самопоглъщане (фагоцитоза).

Джинджифилът е мощен антиоксидант, той ограничава риска от атеросклероза. Чувствително подобрява обмяната на веществата – тонизира и отстранява умората. Маслото от джинджифил се използва и при кожни проблеми: разширени вени, целулит, като потогонно средство. При нервно-психически проблеми: трудности с паметта, песимизъм, угриженост, нервно и умствено изтощение, загуба на ориентация. Странични действия: Има слабо фототоксично действие, затова не е препоръчително след употреба да се излагате задълго на слънце

Употреба: Вътрешно – 1-3 капки дневно в чаша топла вода. Външно: аромотерапия, за масаж, гаргара. Маслото е изключително силно и е важно да се разрежда с базово.

Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в поредицата, както и в листовките към продуктите на Botalife, се отнасят единствено за продуктите с тази марка, за които Botalife гарантира концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.