Botalife
вибрациите на етеричните масла

Вибрациите на етеричните масла Напиши коментар

В тази статия бих искала да ви представя един по-различен начин на възприемане на етеричните масла, за който до сега не сме писали, но също толкова важен, и по-точно как тяхната вибрация е свързана с човешкото тяло, ум и душа.

През всички органични системи протича фина енергия, която ни е позната като жизнена сила. Тази енергия се изразява като електромагнитна вибрационна честота. Всеки атом във Вселената има специфично движение – вибрационно или периодично, а всяко периодично движение има честота, чрез която се измерват броя на трептенията в секунда. Чистите етерични масла имат най-високите честоти в сравнение с всяко друго измерено природно вещество.

Повечето растения и животни използват ензими, за да разграждат молекулните съединения по време на жизнените си процеси. И всеки от тези ензими има уникална кристална форма със специфична вибрационна честота. Вибрационната честота на етеричните масла отразява целостта на тези елементи, въплътени в неговото вещество – чрез биоенергията и първоначалното му намерение. Този фактор се превръща в потенциална терапевтична стойност на маслото.

Измерване на вибрационните честоти.

По време на работата си с растения, почви и води в своите селскостопански проекти, Брус Таинио от Tainio Technology изобретява и изгражда машина, наречена BT3 честотна система за мониторинг. Това устройство, модифицирано и усъвършенствано през годините, използва високо чувствителен сензор за измерване на биоелектрически честоти на растителни хранителни вещества и етерични масла. Ето средните честоти на някои от терапевтичните етерични масла от терапевтичен клас, които са измерени:

  • Роза ………………………………………………. 320 MHz 
  • Тамян ……………………………………………..147 MHz
  • Лавандула……………………………………….118 MHz 
  • Немска лайка………………………………… 105 MHz 
  • Хвойна……………………………………………. 98 MHz
  • Мента……………………………………………… 78 MHz 
  • Босилек…………………………………………… 52 MHz

Измерените честоти на етеричните масла започват от 52 MHz /честотата на босилековото масло/ и стигат до 320 MHz /честотата на розовото масло/. За сравнение пресни продукти имат честота до 15 MHz, сухи билки от 12 до 22 MHz, а пресни билки от 20 до 27 MHz. Преработените и консервирани храни нямат никаква измерима честота.

Честотите могат да бъдат разделени в три диапазона:

1. Масла с ниска честота, които поддържат физически неразположения.

2. Масла със средна честота, които влияят на емоционалната промяна.

3. Масла с висока честота, които насърчават духовния растеж и реализация.

Както споменахме, всеки обект във Вселената вибрира на различна честота. Според учените дори скалата и човешкото тяло имат свое вибрационно честотно ниво. И тази честота се променя с различното състояние на ума. Честотата не е нищо друго освен вибрационните скорости на съзнателния ви ум. Честотата на която вибрирате привлича в живота ви енергията, която вибрира на сходни честоти. Например, ако вибрирате на по-ниското ниво на честотата тя действа като магнит, привличайки отрицателна енергия, която ще изземе и улови вашето емоционално, духовно и физическо благополучие, и обратното. Ако вибрирате на високи честоти, вие привличате положителни енергии със същите честоти, което води до вашето израстване.

Етеричното масло от роза вибрира със скорост 320MHz. Най-високата измерена честота на всяко етерично масло, роза излъчва любов, чистота и цялост, свързваща ума, тялото и духа. Тогава не е изненадващо, че във Вселената няма по-голяма сила от любовта: чувството на любов е най-високата честота, която всеки човек може да излъчва. Затова не забравяйте, че когато използвате етерични масла, независимо от вибрационните им честоти, ги използвайте с отворено сърце, изпълнено с любов.

Ако тялото и душата са в перфектна хармония, тя вибрира на 62-68 Hz и всичко, по-ниско от това се счита за по-ниска вибрация. Това ще доведе до слаба имунна система и проблеми със здравето, както и до емоционален срив също. Ще имате проблеми във взаимоотношения-та си, ще изпитвате негативни емоции като болка, стрес, тревожност, страх, ниска самооценка и пр. Умът ви след това ще бъде гнездото на негативните мисли и ще бъдете заобиколени от хора с негативно мислене.

Установено е, че здравото човешко тяло има вибрационна честота между 62 и 88 MHz и че ако падне до 58 MHz или по-долу, ще се появи някаква болест.

Ето някои от нормалните диапазони за различните части на тялото:

Гениален мозък 80-82 MHz

Мозъчен обхват 72-90 MHz

Човешко тяло 62-78 MHz

Човешко тяло (врат нагоре) 72-78 MHz

Човешко тяло (врат надолу) 60-68 MHz

Щитовидна и паращитовидна жлеза 62-68 MHz

Тимусна жлеза 65-68 MHz

Сърце 67-70 MHz

Бели дробове 58-65 MHz

Черен дроб 55-60 MHz

Панкреас 60-80 MHz

Честотни нива, при които болестта / заболяването са проявяват:

Настинките и грипът започват от 57-60 MHz

Заболяването започва от 58 MHz

Свръхрастеж на кандида започва от 55 MHz

Епщайн Бар, бактерии, вируси на 52 MHz

Рак при 42 MHz

Смъртта започва при 25 MHz

Отрицателното психическо състояние може да понижи честотата на човека с 10-12 MHz. По същия начин, вещество или влияещ фактор – като мисли, емоции, етерични масла – в нашата вътрешна и външна среда също може да служи за повишаване на честотите ни. Например, положително психическо отношение, молитва, медитация, етерични масла могат да го повишат с 10-15 MHz. Човешкото тяло, което вибрира в нормалния си вибрацио-нен диапазон между 62 и 68 MHz, се счита за нормално здраво-словно състояние. Но енергийните смущения във фините тела всъщност ще предшестват появата на болест и болести във физическото тяло.

От древни времена етеричните масла действат като чудото на природата поради естествените си лечебни свойства. Изследванията показват, че етеричните масла вибрират с много по-висока електромагнитна честота, която спомага за освобождаването на отрицателна енергия от тялото, възстановявайки както духовните, така и физическите нива на вибрации и насърчавайки по-добрия начин на живот.

Терапевтичните етерични масла произвеждат вибрационни честоти, които са естествено настроени към здравето на нашите тела. Синтетичните масла не го правят. Целта на този терапевтичен процес е да се осигури правилната честота, която ще върне тялото в състояние на равновесие. Чрез използване на етерично масло с определена честота върху човешкото тяло – чрез принципа на привличане – по-високата честота на маслото ще повиши вибрационното ниво на човека. Когато се смесят няколко масла заедно те действат синергично и всяко с различна честота на MHz. Така ще се появи честота, която може да бъде по-висока или по-ниска от различните компоненти. Терапевтичните свойства създават специални вибрационни субстанции, способни да балансират тялото / ума / душата / духа.

И тъй като всяко масло има определена честота, а нашите органи и системите на хранителните вещества, необходими за поддържане на оптимално здраве, имат своите специфични честоти, електрическият афинитет на маслото към тези компоненти на нашите тела ще подобри и поддържа тези органи и телесни системи, и ще помогне за усвояването на хранителни вещества. Етеричните масла в по-високите честотни диапазони са склонни да влияят на емоциите. Етеричните масла в по-ниските честоти имат по-голям ефект върху структурни и физически промени, включително клетки, хормони и кости, както и вируси, бактерии и гъбички. Етеричните масла не резонират с токсините в нашите тела. Тази несъвместимост е това, което помага да се премахнат токсините от нашите тела. Те също така не резонират с негативни емоции. По този начин те могат да помогнат за освобождаване на минали травми.

Следва продължение ……. Вибрациите на етеричните масла и начини на употреба

Вашият коментар