Botalife
етеричните масла и начини на употреба

Вибрациите на етеричните масла и начини на употреба 2

Инхалация или дифузер

Когато човек вдишва етерично масло, ароматът се пренася от обонятелните нервни клетки в носа до обонятелната система, която след това изпраща аромата до мозъка, а именно лимбичната система, която участва в регулацията на функции на вътрешните органи, обонянието, поведението, емоциите, паметта, съня и други. Веднага и в зависимост от маслото може да започнете да се чувствате по-будни или по-спокойни. Може да се почувствате развълнувани и възбудени. Може да почувствате освобождаване на отрицателни емоции и / или успокояване на мускулното напрежение. Хормоните на щастието като серотонин и ендорфини започват да се освобождават.
Нашето обоняние е с 10 000 по-мощно от всяко друго усещане и разпознаването на аромата е незабавно. Аромата е също най-силната връзка с подсъзнанието, а също и с нашия колективен несъзнателен ум, където се съхраняват спомените.

Външно приложение

Етеричните масла имат високи антиоксидантни свойства, измерени чрез кислороден капацитет на радикална абсорбция (ORAC), за който сме споменавали и в други наши статии. Окислителното увреждане, причинено от свободните радикали, е свързано с всичко – от стареене и набръчкване на кожата до увреждане на ДНК, рак, сърдечни заболявания и преждевременна смърт. Антиоксидантите контролират увреждането от свободните радикали на клетъчно ниво и подобряват цялостното здраве на организма.
Докато зеленчуците и плодовете имат антиоксидантна сила (например, краставица с 60 единици антиоксидантна сила; целина – 75 единици; ябълка – 207 единици; броколи – 890 единици; боровинки – 2400 единици), етеричните масла имат по-висока антиоксидантна сила, като например:

Масло от карамфил: 1 078 700 единици

Масло от кориандър: 298 300 единици

Масло от див копър: 238 400 единици

Масло от салвия: 221 000 единици

Розово масло: 160 400 единици

Масло от иланг иланг: 130 000 единици

Масло от гераниум: 101 000 единици

Масло от джинджифил: 99 300 единици

Масло от черен пипер: 79 700 единици

Масло от босилек: 54 000 единици

Масло от пачули: 49 400 единици

Масло от мента: 37 300 единици

Масло от кипарис: 24 300 единици

Масло от грейпфрут: 22 600 единици

Масло от евкалипт: 2 410 единици

Масло от портокал: 1 890 единици

Масло от лимонена трева: 1 780 единици

Масло от лимон: 660 единици

Масло от тамян: 630 единици

Когато етеричните масла се прилагат върху кожата, маслата се абсорбират през кожата. Тъй като маслата не се разтварят във вода и се прикрепят към телесните мазнини и течности, те влизат в системите на организма, внасяйки своите антиоксиданти и засилвайки имунната ни сила.

Вътрешен прием

Въпреки че ароматното и външното приложение са ефективни, вътрешната употреба предлага няколко предимства, които не могат да бъдат постигнати чрез външна или ароматна употреба. С изключителни ползи за тялото, вътрешната употреба е важен компонент за всеки опит с етерично масло. Когато научите повече за етеричните масла и започнете да ги включвате в своя начин на живот, ще видите колко полезна може да бъде вътрешната употреба.

Ползи от вътрешния прием:

 • Поддържат здравето на клетките и предпазват от свободните радикали
 • Засилват имунната система
 • Подпомагат действието на стомашно-чревният тракт
 • Действат детоксикиращо
 • Поддържат здравето на респираторната и сърдечно-съдовата система
 • Успокояват нервната система
 • Регулират хормоналната система
 • Регулират кръвното налягане и кръвната захар
 • И много други

Ползите от използването на есенциални масла са много и доказани във времето. В близките няколко години много учени започнаха да изследват тяхното действие, за което може да намерите медицински статии в специализирана научна литература.

Независимо в кой от вариантите ще изберете да използвате есенциалните масла – чрез ароматерапия, вътрешно или външно, се убедете, че маслата са 100 % чисти, терапевтичен клас /масата на Botalife са регистрирани за вътрешен прием към Министерство на храните в Турция/, с гарантирано качество и чистота. Така си осигурявате безопасност при употреба.

Използвани източници:

www.nuworldbotanicals.com

www.draxe.com

www.naturallivingfamily.com

www.thelotustales.com

www.spoiledsecrets.com

www.soundhealingcenter.com

“Есенциалните масла – преоткритата алтернатива за здраве”

2 Comments

 1. Здравейте, купувам до сега тамян от Дотера. Каква е разликата между вашия и техния, двата са 100% натурални, но вашия е към 30лв а техния 180лв? Благодаря

  1. Здравейте! Информация за маслото от тамян на Botalife може да прочетете тук: https://botalife-bg.com/produkt/масло-от-тамян/. Не бихме могли да правим коментари за продукти на други фирми.

Вашият коментар