Botalife
Масло от вечерна иглика

Вечерна примроза вечерна иглика- цвете за здраве на нежния пол

Вечерната иглика произхожда от Северна Америка и цъфти в жълто само вечер. Всеки плод има кръгли семенца, от които се извлича маслото. То съдържа полиненаситените омега-6 мастни киселини: алфа-линолеинова и гама-лино- ленова киселина (GLA). GLА играе ключова роля за нормал- ното функциониране на органите. Стимулира имунитета, блокира растежа на тумори, потиска възпалителните процеси в организма. Маслото от иглика оказва успокояващо въздействие върху нервната система – намалява депресията, раздразнителността, агресивността, чувството за безпокойство.

Подобрява състоянието на кожата при екзема, атопичен дерматит, акне, псориазис, обриви и уртикарии, подувания, сърбежи. Използва се за бърза регенерация на кожата след диети, пластични операции и незарастващи рани. Подобрява еластичността и забавя стареенето й. Предпазва ноктите и косата от нацепване и чупливост.

Маслото се препоръчва при бременност, защото кожата остава стегната, влияе положително и на връзките на малкия таз. Спомага за правилното развитие на главния мозък и нервната система на плода. GLA играе важна роля и в производството на хормони, които регулират месечния цикъл, облекчават предменструалния синдром, както и оплакванията при менопауза. Препоръчва се и при кисти в яйчниците. Маслото съдържа простагландин, който разширява кръвоносните съдове, подобрява храненето на тъканите и има противовъзпалително действие, затова се препоръчва при артрити. Регулира телесното тегло. Не бива да се ползва от хора с епилепсия.

Употреба: 16 капки на ден (отговарят на 500 мг)

Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в поредицата, както и в листовките към продуктите на Botalife, се отнасят единствено за продуктите с тази марка, за които Botalife гарантира концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.