Има наистина интересна история зад днешното масло на крадците. Легендата разказва, че четирима крадци са ограбвали болни или починали хора по време на епидемията на чума в Европа. Зависи от това кой разказва историята, но изглежда, че е било някъде между 14-ти и 18-ти век и вероятно във Франция – по-специално Марсилия.
Тези крадци създадали смес, която се предполага, че е съдържала карамфил, розмарин, оцет и други растителни съставки. Тя става известна като ” Оцет на четиримата крадци ” или “Марсилски оцет”. Крадците разтривали сместа по себе си и след това могли да извършват престъпленията си без да се разболяват. Тези престъпници може и да не са се разболели, но са били заловени. След като са били арестувани, те в крайна сметка разкриват защитната си рецепта в замяна на по-малко наказание.
Бързо превъртаме времето до 90-те години на миналия век, когато основателят на Young Living Essential Oils – Д. Гари Йънг създава смес от масла за подпомагане на имунната система. Тази смес е маслото на крадците и се казва, че е вдъхновена от историята на тези френски крадци преди векове.

Как да направим и използваме „Маслото на крадците“?

Ако имате всички необходими етерични масла под ръка, е изключително лесно да направите своя собствена версия на Маслото на крадците у дома.
За да го направите , просто комбинирайте следното в тъмна стъклена бутилка от 15 милилитра:

• 85 капки етерично масло от карамфил
• 70 капки етерично масло от лимон
• 50 капки етерично масло от канела
• 40 капки етерично масло от евкалипт
• 35 капки етерично масло от розмарин

Съхранявайте домашно приготвеното Масло на крадците на хладно, сухо място, далеч от топлина и светлина. И, както винаги, се уверете, че използвате само 100% чисти, терапевтични етерични масла.

За локално приложение: Комбинирайте 1 капка от маслената смес на крадците с базово масло като кокосово, например и я нанесете върху засегнатата зоната.

За дифузия / ароматерапия: За да вдишвате сладката миризма на Маслото на крадците, просто добавете няколко капки към дифузер. Това е много възвисяваща и ободряваща комбинация от аромати.

За вътрешна употреба: Можете да използвате тази смес вътрешно, ако всички използвани етерични масла са 100 % чисти, терапевтични. Сложете една капка в капсула или смесете една капка в базово масло, мед или напитка. Разбира се, посъветвайте се с лекаря си, преди да използвате вътрешно

Маслото на крадците не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, както и за малки деца! Никога не поставяйте директно в устата си без разреждане!

Вода за устата: Просто смесете 5 капки от Маслото на крадците с чаша филтрирана вода и половин чаена лъжичка морска сол. Няколко капки от Маслото на крадците може да бъде чудесно допълнение към домашна паста за зъби.

Домашно почистване: Комбинирайте около 250 мл вода, 120 мл дестилиран бял оцет и 30 капки от домашното Масло на крадците в чиста, стъклена бутилка с пулверизатор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *