Botalife

За насБоталайф България ООД е изключителен вносител и дистрибутор на турската фирма Manolya Dogal ve Aromatik за България.

Manolya Dogal ve Aromatik e основана през 2005 г от двама братя фармацевти и техният баща. Първият продукт, който дестилират под марката Botalife е масло от див планински риган. Маслото от риган е много популярно, като научно е доказано, че е най-силният природен антибиотик. За да бъде такъв, съдържанието на карвакрол трябва да бъде между 70 % и 80 %. При първата си дестилация на масло от див планински риган, компанията успява да достигне 92 % карвакрол, след което подписват договори за износ с компании от САЩ и Канада. През 2007 г изграждат инсталация за студено пресоване. Към момента предлагат 66 вида етерични масла и 39 вида студенопресовани, под марката Botalife.

Компанията изнася 75 % от произведената продукция в 20 страни по света, включително Япония, САЩ, Канада, а останалите 25 % реализира на вътрешният пазар. Суровините, които се използват са с доказано високо качество, като голяма част от тях отглеждат и осигуряват от Турция, и само една малка част се внасят. Качеството на маслата Botalife е доказано чрез контрол от акредитирани международни лаборатории. Производствената технология изключва употребата на каквито и да са химически добавки и модификатори. Маслата са придружени със сертификат за качество, издаден от Министерството на храните в Турция.

Боталайф България ООД е основана през 2015 година с управител Мила Георгиева. Мила Георгиева е завършила МИО в УНСС. Работи 15 години в областта на рекламата, докато един ден животът й се преобръща и се сблъсква със сериозен личен здравословен проблем, чрез който тя открива силата на етеричните масла и своята мисия в живота, а именно да помага и дарява здраве на хората чрез мощната сила на природата! Сертифициран експерт по етерични масла към Института по етерични масла на д-р Джош Акс. Сертифициран здравен експерт към Американската асоциация на безлекарствени терапевти.

Сертификат № 076 БоталайфСертификат № 076 Боталайф.pdf