Botalife на фестивал за ума, тялото и духа

На 21.04.2018 година, Botalife ще представи продуктите си на Фестивал “Свободата да бъдеш”. Фестивалът се провежда от 2010 г. и е с изключително интересна програма от лекции, семинари и практики. Тази година фестивалът ще се проведе в сградата на Софарма Бизнес Тауърс, а ние ще ви очакваме на щанд № 18 със специална отстъпка за всичките ни продукти!

Безопасни ли са етеричните масла?

Безопасни ли са етеричните масла

Рискове

Когато се изпробва нов продукт, е важно да се запомни, че тялото на всеки човек е различно и съответно реакцията към него е индивидуална. Друг факт, който е хубаво да се знае е, че “естествено” не е синоним на “безопасно”. Етеричните масла са силно концентрирани съединения. Независимо от това дали се вдишват, дали се нанасят върху кожата, или се консумират, използването на толкова концентрирани етерични масла оз- начава, че всяка чувствителност или алергия към растението – източник, което ги предизвиква, ще бъде засилена. Силните аромати могат да доведат до респираторни реакции при хора с астма или подобни здравословни състояния, а прилагането на маслото директно върху кожата също е възможно да предизви- ка нежелателен ефект.

Вижте повече

Жизнената сила – Етеричните масла

Жизнената сила - Етеричните масла

Същност

Наричаме ги масла, но етеричните не са „масла“ в най- широко познатия смисъл на думата. Когато се говори за масла, хората обикновено се сещат за т. нар. „фик- сирани“ масла, наричани още „базови“ или „носещи“. Те са нелетливи, което ще рече, че не се изпаряват във въздъха. Това са маслата за кухнята като олио, зехтин, от гроздови семена, кокосово масло и др.

Вижте повече

Масло от хвойна – Балсам за тялото

Масло от хвойна – Балсам за тялото

Xвойната е позната като билка от времето на ранните гръцки и арабски лечители. По време на чумната епидемия някои държали постоянно в устата си плодчетата, за да създадат антисептичност и да предотвратят инфекци-
ята. Чаят от хвойна се използвал за дезинфектиране на хирургическите инструменти. Плодовете – за храна и лекарство от американските индианци.

Вижте повече

Масло от грейпфрут – Освобождаване и свежест

Масло от грейпфрут - Освобождаване и свежест

Наричан “забранен плод” и “едно от седемте чудеса на Барбадос”, грейпфрутът е описан за първи път през 1750 г. от уелсеца отец Грифит Хюз. Името му, което на английски напомня на grape – “грозде”, е свързано с това, че плодовете му също растат на групи. Най-ранната информация за плода е от началото на XVIII век в Западните Индии (колониите в Южна Америка), а Флорида е мястото, където за пръв път в плантация е засадено грейпфрутово дърво, годината е 1820-а. История: Маслото е използвано от векове за борба с възпаления, свръхтегло, неконтролирано ядене и дори срещу симптомите на махмурлук. То е много разпространено, има чист, свеж аромат и леко горчив вкус, подобен на самия плод. По всичко това прилича и на останалите цитрусови масла и плодове, които се използват за козметични цели в лосиони, сапуни, шампоани.

Вижте повече

Масло от евкалипт – Забрави за болката. Дишай!

Масло от евкалипт - Забрави за болката

Евкалиптът, известен също и като тасманийска синя гума, е вечнозелено дърво, характерно за Австралия. Най-често го асоциираме като основния хранителен източник на мечките коала. И освен че е отлично ястие за симпатичните живот ни, есенциалното масло, екстрахирано от евкалиптовите листа, има много силни терапевтични свойства. Маслото се произвежда по метода на парната дестилация. Активният компонент в него – евкалиптол, е 80,3%,а ефектите се допълват от алфа-терпинеол. Освен че ухае прекрасно, маслото е мощно оръжие срещу възпаленията, осигурява добро дишане, отваря дихателните пътища.

Вижте повече

Масло от лавандула – Задължително в аптечката

Масло от лавандула - Задължително в аптечката

Лавандулата се използва за медицински и религиозни цели още преди 2500 г. Тя е вечнозелен храст със сивозелени, тесни листа и красиви, лилавосини цветчета. Името произлиза от латинската дума lavera – “къпя се, мия се”. Маслото от лавандула е най-често използваното в света.

Вижте повече

Масло от мента (Menta piperita) – Едно масло – много решения

Масло от мента Menta piperita - Едно масло - много решения

Ментата е една от най-старите европейски билки, използвана за медицински цели – още в Древен Египет,китайската и японската народна медицина. В Елада е използвана при погребални ритуали, а в Библията се споменава, наред с анасона и кимиона, като данък за Бога, което показва нейната висока цена в онези времена. Menta piperita е кръстоска от различни видове дива мента и е преоткрита през XVII век. Вероятно това е най-разпространеното есенциално масло в света. Получава се чрез парна дестилация на свежите надземни части на цъфтящото растение.

Вижте повече

Botalife на фестивал за ума, тялото и духа

Botalife на фестивал за ума тялото и духа

На 21.10.2017 година, Botalife ще представи продуктите си на Фестивал “Свободата да бъдеш”. Фестивалът се провежда от 2010 г. и е с изключително интересна програма от лекции, семинари и практики. Тази година фестивалът ще се проведе в сградата на Софарма Бизнес Тауърс, а ние ще ви очакваме на щанд № 18 със специална отстъпка за всичките ни продукти!