Нашият изпитан начин да се справим с грипните вируси

Всяка година по това време ни заливат все нови и нови грипни вируси, щамове и какво ли не….
Днес ви представяме нашият изпитан вече няколко години начин да се справим с тях.
Етеричните масла в рецептите по-долу дават мощен тласък на имунната система да се пребори сама с вируса по естествен път.
В тези дни е препоръчително да ограничите приема на много храна и да приемате много вода и чай.

Плаващо работно време

Уважаеми клиенти,
информираме ви, че от 12.08.2019 г до 23.08.2019 г, офисът на Боталайф България ООД ще работи с плаващо работно време. Моля преди да ни посетите, да се обадите на телефон 0888813511.
Всички поръчки, направени онлайн или по телефона, ще бъдат изпълнени в срок. 😊
Благодарим за разбирането!

Плаващо работно време

Уважаеми клиенти,
информираме ви, че на 11 и 12.07, офисът на Боталайф България ООД ще работи с плаващо работно време.
Моля преди да ни посетите, да се обадите на телефон 0887871700. Всички поръчки, направени онлайн или по телефона, ще бъдат изпълнени в срок.

Нови цени на доставка!

Уважаеми клиенти,
Бихме искали да Ви информираме, че считано от 01.07.2019 г, цените на доставката се променят, както следва:

  • Доставка до офис на Еконт: 4.50 лв
  • Доставка до адрес на клиента: 6.20 лв
  • Безплатна доставка за поръчки на стойност над 120.00 лв

Промяната се налага поради неколкократното увеличение на цените на куриерска фирма Еконт в близките няколко години, които до момента Боталайф България ЕООД не е актуализирала.

Благодарим ви за разбирането!

Наръчник за употребата на терапевтичен клас етерични масла

От бременността до майчинството

бременни, кърмачки, бебета и малки деца

Етеричните масла могат да бъдат мощно средство в помощ на бременните майки. Когато се използват правилно, те са безопасни и нежни, което ги прави ценни през критичното време, когато бебето расте и се развива в майчината утроба. Те могат да помогнат в облекчаване на гаденето, болки в тялото, умора, стрес, отоци, инфекции и повишено кръвно налягане. Също така могат и да помогнат при някои от некомфортните промени, които се случват в женското тяло по време на раждане, в следродилния период и по време на кърмене. Има масла, които са забранени или не са препоръчителни по време на бременност, но пък има други, които биха донесли много ползи за здравето на бремената жена.

Вижте повече

Терапевтично разреждане на есенциалните масла

Терапевтично разреждане на есенциалните масла

За външно приложение

бебета/деца
0,5% разтвор 1,5 капки, смесени с 1 супена лъжица базово масло
1% разтвор 3 капки, смесени с 1 супена лъжица базово масло
възрастни
2% разтвор 6 капки, смесени с 1 супена лъжица базово масло
3% разтвор 9 капки, смесени с 1 супена лъжица базово масло
5% разтвор 15 капки, смесени с 1 супена лъжица базово масло
10% разтвор 30 капки, смесени с 1 супена лъжица базово масло

Botalife на фестивал за ума, тялото и духа

На 21.04.2018 година, Botalife ще представи продуктите си на Фестивал “Свободата да бъдеш”. Фестивалът се провежда от 2010 г. и е с изключително интересна програма от лекции, семинари и практики. Тази година фестивалът ще се проведе в сградата на Софарма Бизнес Тауърс, а ние ще ви очакваме на щанд № 18 със специална отстъпка за всичките ни продукти!

Безопасни ли са етеричните масла?

Безопасни ли са етеричните масла

Рискове

Когато се изпробва нов продукт, е важно да се запомни, че тялото на всеки човек е различно и съответно реакцията към него е индивидуална. Друг факт, който е хубаво да се знае е, че “естествено” не е синоним на “безопасно”. Етеричните масла са силно концентрирани съединения. Независимо от това дали се вдишват, дали се нанасят върху кожата, или се консумират, използването на толкова концентрирани етерични масла означава, че всяка чувствителност или алергия към растението – източник, което ги предизвиква, ще бъде засилена. Силните аромати могат да доведат до респираторни реакции при хора с астма или подобни здравословни състояния, а прилагането на маслото директно върху кожата също е възможно да предизвика нежелателен ефект.

Вижте повече

Жизнената сила – Етеричните масла

Жизнената сила - Етеричните масла

Същност

Наричаме ги масла, но етеричните не са „масла“ в най-широко познатия смисъл на думата. Когато се говори за масла, хората обикновено се сещат за т. нар. „фиксирани“ масла, наричани още „базови“ или „носещи“. Те са нелетливи, което ще рече, че не се изпаряват във въздуха. Това са маслата за кухнята като олио, зехтин, от гроздови семена, кокосово масло и др.

Вижте повече

Масло от хвойна – Балсам за тялото

Масло от хвойна – Балсам за тялото

Xвойната е позната като билка от времето на ранните гръцки и арабски лечители. По време на чумната епидемия някои държали постоянно в устата си плодчетата, за да създадат антисептичност и да предотвратят инфекци-
ята. Чаят от хвойна се използвал за дезинфектиране на хирургическите инструменти. Плодовете – за храна и лекарство от американските индианци.

Вижте повече